2000 Lier Friesland

Februari:

Autobusfabriek Van Hool in Lier (België) en Alfa bierbrouwerij in Schinnen (L)

Van Hool

van hool logoIn België bouwt van Hool jaarlijks tot 1.600 bussen en autocars en zo'n 4.000 industriële voertuigen waarvan het 80% wereldwijd exporteert.
Met meer dan 4.500 werknemers is Van Hool een belangrijke busbouwer in Europa.

Van Hool biedt een compleet gamma bussen aan voor openbaar vervoer, gaande van een 9 m lange midibus tot een 25 m lange dubbelgelede lagevloerbus. Daarnaast bouwt Van Hool ook een zeer uitgebreid gamma opleggers en tankcontainers. Van Hool is in deze sector onbetwist marktleider in België en bekleedt een belangrijke plaats op verschillende exportmarkten.

Al 60 jaar is Van Hool gerenommeerd voor het ontwerpen en bouwen van op maat gemaakte hoogtechnologische kwaliteitsproducten.

 

ALFA krat HR 6Alfa Brouwerij

De enige Nederlandse brouwerij die haar brouwwater uit een door het Ministerie van VWS erkende bron wint (22 maart 1995). Dit houdt in dat het water voldoet aan de strenge bepalingen van het Natuurlijk Mineraal- en Bronwaterbesluit. Aan de erkenning gaan uitgebreide geologische, bacteriologische en fysisch/chemische onderzoeken vooraf. Het water moet voldoen aan een aantal zeer strenge criteria:

Gezond van samenstelling zijnUit een ondergrondse watervoorraad komenNatuurlijke zuiverheid bezittenMoet afgesloten zijn van bedreigingen van bovenaf
(bv. voor oppervlaktewater of regenwater!)Als de bron eenmaal erkend is moet hij toch nog elk half jaar, in uitdrukkelijke opdracht van het Ministerie van VWS, opnieuw gecontroleerd worden om de erkenning te mogen behouden.


Mei:

Oldtimer Centrum Select in Joure, firma Sonnema&Plantinga in Bolsward en Friese Bierbrouwerij "Us heit en mem" eveneens in Bolsward

Bierbrouwerij "Us heit en mem"

De brouwer wilde een typisch Friese karakter meegeven aan de naam van de brouwerij. Met behulp van enig historisch speurwerk kwam Aart van der Linde er achter dat de eerste Friese stadhouder Graaf Willem Lodewijk (1560-1620) figuurlijk werd gezien als de vader aller Friezen. De bijnaam van deze stadhouder luidde dan ook Us Heit (letterlijk vertaald: Onze Vader). Een standbeeld van hem staat voor het Stadhouderlijk Hof in het centrum van Leeuwarden. Hij ligt begraven in de Grote Kerk aldaar. Leuk detail is verder dat in Friesland de kinderen thuis hun vader "us heit" noemen en hun moeder "us mem".

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>