2002 Dortmund en Rosmalen

GreatLakesDortmunderGoldGoldenLagerFebruari:

In deze maand hebben het stadion Schalke04 in Gelsenkirchen (D) en Dortmunder Action-Brouwerei in Dortmund (D) bezocht.

Schalke 04

schalke04FC Gelsenkirchen-Schalke 04 e.V. (kort FC Schalke 04 of S04) is een professionele Duitse voetbalclub uit de wijk Schalke, in Gelsenkirchen. Het is een van de topclubs in Duitsland, hoewel de club zijn succesvolste periode kende tijdens de jaren 30. Naast voetbal is Schalke 04 ook een vereniging voor basketbal, handbal, tafeltennis en atletiek. Uiteraard zijn deze sportverenigingen ook in de wijk Schalke gevestigd. Met 78.165 leden (per 1 februari 2009) is de club de tweede grootste sportvereniging in Duitsland.


Mei:

Voor de 2e maal dit jaar een dagtrip. We zijn deze maand naar het Autotron in Rosmalen geweest en hebben een bezoek gebracht aan de Heineken bierbrouwerij in Den Bosch.

Autotron

autotronAutotron is één van de belangrijkste automusea in Nederland. Het is begonnen met de collectie van Max Lips, directeur van Lips scheepsschroeven. In 1974 werd het automuseum geopend in Drunen. Het museum daar kreeg landelijke bekendheid, onder meer vanwege de architectuur van Anton Pieck. In 1987 werd het verplaatst naar Rosmalen.

In de collectie bevonden zich verschillende zeer bijzondere auto's. Zo stond er de eerste vierwielaangedreven auto gebouwd door Spyker en de laatste overgebleven Eysink.

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>