2002 Dresden

Tijdens de reis naar Dresden hebben we met eigen ogen kunnen zien wat voor een schade de overstroming, eerder dit jaar, hebben aangericht en wat de gevolgen zijn/waren voor de stad. Ook bij de plaatselijke politie waren 180 medewerkers persoonlijk betrokken bij deramp. Tijdens deze reis hebben we ook een kijkje kunnen nemen in de hypermoderne fabriek van Volkswagen waar de VW Pheaton gebouwd wordt.

Dresden

Dresden is een stadsdistrict aan de rivier de Elbe. Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen, en telt 507.513 inwoners.

Vanaf 1485, toen de regerende familie Wettin zich er vestigde, werd Dresden een belangrijke stad. Onder vorst August de Sterke werd de stad in de 18e eeuw een kunst- en cultuurcentrum. Vanwege de vele barok- en rococoarchitectuur kreeg de stad de bijnaam Elbflorenz (Florence aan de Elbe). Vanaf 1889 was Dresden dankzij Heinrich Ernemann dé plek voor de Europese fotografische industrie. Vele technologische vernieuwingen kwamen er vandaan zoals de eerste éénogige kleinbeeld (24 x 36 mm) spiegelreflexcamera ter wereld. Verder was Dresden in de 20e eeuw thuishaven van VEB Pentacon fabriek die onder meer de Praktica maakte. Begin 20e eeuw werd de kunstenaarsgroep Die Brücke in Dresden opgericht.

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>