2007 Antwerpen

Op donderdag 1 maart 2007 hebben wij een bezoek gebracht aan Antwerpen. We bezochten die dag het Nationaal Scheepvaartmuseum, de binnenstad van Antwerpen en de bierbrouwerij De Koninck.

Antwerpen

Antwerpen (Frans: Anvers) is de hoofdstad van de gelijknamige Belgische provincie Antwerpen en het gelijknamige arrondissement Antwerpen. Antwerpen telt ca. 472.000 inwoners (1 jan. 2008), die Antwerpenaars worden genoemd, en is daarmee qua inwonertal de grootste gemeente in België. Naar oppervlakte is Antwerpen de op twee na grootste gemeente in België, na Doornik en Couvin. Oorspronkelijk was het gebied van de stad niet groter dan de postzones Antwerpen 0, 1 en 6 binnen het district Antwerpen. De stad is ook zetel van het Rooms-Katholieke bisdom Antwerpen en het Anglicaanse aartsdekenaat Noordwest-Europa.

Antwerpen ligt grotendeels op de rechteroever van de Schelde en is bekend om zijn uitgestrekt havengebied met internationaal vrachtvervoer. Sinds de jaren 90 staat de stad ook bekend als modestad, door enkele succesvolle studenten van de Modeacademie.

antwerpen panorama

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>