2008 Xanten en brouwerij Diebels

662px Xanten Klever Tor von aussenDe dagtrip in het voorjaar van 2008 is geweest op donderdag 6 maart 2008. Op het programma stond een bezoek aan de historische stad Xanten en aan brouwerij Diebels. Deze reis was voorbereid in samenwerking met de Landespolizei Kleve. Het is een leuke, ontspannen dag geweest waarbij de aanwezige leden volop hebben genoten van de stad Xanten en het bezoek aan de brouwerij van Diebels. Verder hebben we genoten van een heerlijk ontvangst en later een lunch in gastronomie Neumeier

Xanten

Xanten is een stad aan de zuidoever van de Duitse Niederrhein in het noordwesten van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en behoort tot het district Wesel in het regeringsdistrict Düsseldorf. Xanten telt 21.595 inwoners. De stad kan worden beschouwd als de opvolger van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana, die onder andere bewoond werd door Romeinse veteranen van het nabij gelegen Castra Vetera. Deze legerplaats van een Romeins legioen speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Germania Inferior.

Diebels

Diebels is een ambachtelijk bovengistend Duits bier van hoge kwaliteit. Gebrouwen in de Diebels brouwerij in het kleine stadje Issum aan de Niederrhein. Het zeer bekende altmerk, dat liefhebbers van Duitse bieren sterk aanspreekt. Een speciaalbier met een hogere winstmarge. Het grootste en bekendste speciaalbiermerk van Duitsland. Een typisch Duits bier, een echte tegenhanger voor pilsener. Sinds 1878 op ambachtelijke wijze gebrouwen, volgens de regels van het Rheinheitsgebot.

Diebels geldt als het grootste altbiermerk van Duitsland. Omdat de brouwerij er rond 1970 voor koos zich te specialiseren in alt is Diebels in enkele decennia uitgegroeid van een regionaal bier tot een wereldmerk.

 

Diebels

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>