2014 Den Haag

De dagtrip van donderdag 27 maart 2014 is rond. Een boeiend programma bestaande uit een ochtendbezoek aan Oldtimer Museum Louwman en  in de middag een bezoek aan jeneverstokerij Van Kleef in Den Haag. We hebben die dag weer de beschikking over een 54-persoons Comfort Class touringcar van onze partner de Betuwe Express.


Oldtimer Museum Louwman Den Haag – www.louwmanmuseum.nl

125jaarhistorieHet Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen. Het museumgebouw is ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves. De autocollectie, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman, toont de geschiedenis van de automobiel. Ruim 250 auto's van meer dan 100 fabrikanten.Louwman Museum is verkozen tot 'Museum van het jaar 2013'

Jeneverstokerij van Kleef Den Haag – www.vankleef.eu

roggejeneverLang, heel lang geleden, toen de straten nog gehuld gingen in de dikke dampen van de steeds meer oprukkende industrialisatie, bloeide er in het oude Haagsche centrum een fabriek van jenevers, bitterextracten en likeuren. Van Kleef stoomdistilleerderij 1ste klasse, opgericht door Lamberthus Theodorus Van Kleef, is gevestigd aan de Lange Beestenmarkt, in het oude Centrum van Den Haag. Een grote verscheidenheid aan dranken werd er gestookt welke in de aangrenzende slijterij werden verkocht.
Van 1842 tot 1986 zijn alle dranken in distilleerderij Van Kleef geproduceerd. Tot 1986, het jaar dat van Kleef als laatste Haagse distilleerderij haar deuren sloot. Besloten werd de distilleerderij, gelegen aansluitend aan het originele 19e eeuwse winkelgedeelte volledig af te breken. Dit i.v.m. het brandgevaar dat de productie van alcohol in het oude Haagse centrum met zich mee brengt. 
​De ruimte die nu de museumtuin vormt, was vroeger de distilleerderij. Onder de, in de tuin nieuw gebouwde bottelarij, liggen nog 8 ​alcoholkelders, die tezamen ruim 37.000 liter alcohol kunnen bevatten. 
​Na een grondige restauratie, waarbij het originele winkelinterieur in oude staat hersteld is, opende Van Kleef in 2000 wederom haar deuren.

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>