2016 Bremen & Bremerhaven

De meerdaagse reizen in 2016 ging naar de steden Bremen en Bremerhaven in het noorden van Duitsland.

Het programma was samen met de IPA Erfurt opgesteld en bestond uit de volgende onderdelen:

• Vervoer met luxe touringcar van de Betuwe Express

Op maandag 10 en 24 oktober vertrokken we achtereenvolgens vanaf de opstapplaatsen bij de Betuwe Express in Herveld, op het Jaarbeursplein in Utrecht en bij restaurant Frans op den Bult in Deurningen (gemeente Dinkelland).

Op basis van meer dan 60 aanbiedingen en een 7-tal hotelbezichtigingen heeft het bestuur gekozen voor Hotel Prüser’s Gasthof**** in Hellwege (ten noordoosten van Bremen) als thuis- en uitvalsbasis.


165791 hotel restaurant pr ser s gasthofHotel Prüser's Gasthof in Hellwege wordt al generaties lang door één familie beheerd. Het viersterren hotel beschikt over een bowlingbaan, een tennisbaan, een fitnessruimte, sauna, binnenzwembad en moderne kamers met WiFi.

De kamers bevinden zich in drie bij elkaar gelegen gebouwen, die verspreid liggen over het terrein van Hotel & Restaurant Prüser's Gasthof.

Alle 56 kleurrijk ingerichte kamers zijn voorzien van satelliet-tv, een minibar en een bank.


  

Het restaurant van het Prüser verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet. Het serveert diverse seizoensspecialiteiten, die u bij zonnig weer ook op het terras kunt nuttigen.
De omliggende bossen van Rotenburg zijn ideaal voor het maken van rustgevende wandelingen. De snelweg A1 ligt op 7 minuten van het hotel. Er is gratis eigen parkeergelegenheid. www.pruesers-gasthof.de

De zustersteden Bremen en Bremerhaven imponeren hun bezoekers met ongewone inzichten in fascinerende werelden, ongewone uitzichten op maritieme en historische bezienswaardigheden en een vooruitziende blik op het gebied van kunst en cultuur.

 

Bremen en Bremerhaven: twee steden – één deelstaat

Bremen
Bremen is een stad in Noord-Duitsland die samen met Bremerhaven de deelstaat Vrije Hanzestad Bremen vormt. De stad telt 551.767 inwoners en is daarmee de tiende stad van het land.
Bremen stad ligt aan weerszijden van de Wezer, de rivier waaraan de oude Hanzestad waarschijnlijk zijn ontstaan te danken heeft. De rivier verbreedt zich even voorbij de stad en maakt de stad bereikbaar voor zeeschepen. De havenactiviteiten vinden vooral plaats in Bremerhaven, dat 60 km noordelijker en direct aan zee ligt.
1200 jaar traditie en internationaliteit drukken een stempel op Bremen, de Hanzestad aan de Weser. De karakteristieke symbolen van de stad zijn en blijven het schitterende raadhuis in de stijl van de Weser Renaissance met het eerbiedwaardige standbeeld van Roland (UNESCO-werelderfgoed) op de historische Marktplatz.

En natuurlijk de wereldwijd bekende Bremer Stadsmuzikanten uit het sprookje van de gebroeders Grimm.
Spannende belevingswerelden en science centers, inzichten in toekomstgerichte technologieën, Bremen bewijst met talrijke projecten dat wetenschap niet saai hoeft te zijn. Het Universum Bremen, het groene science center 'botanika' en het Überseemuseum brengen de bezoekers op een interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie. En bij EADS Astrium beleven zij hoe astronauten in het heelal eten, slapen en douchen.
Duitslands oudste volksfeest, de Freimarkt, het muziekfeest, hoogtepunten op het gebied van musical en toneel, belangrijke kunsttentoonstellingen, de traditionele kerstmarkt en de betoverende 'Schlachte-Zauber', de historische kerstmarkt in maritieme sfeer op de Weserpromenade Schlachte ... Bremen zit vol bruisend leven en belevenissen!
© Bremer Touristik-Zentrale

Zeestad Bremerhaven
Waar de Weser in de Noordzee uitmondt, ligt Bremerhaven, de grootste stad aan de Duitse Noordzeekust. Bremerhaven telt 110.121 inwoners.
Het themapark 'Havenwelten Bremerhaven' fascineert met emotionele ensceneringen en spannende kennisoverdracht: in het Deutsche Auswandererhaus® leeft het thema emigratie vanuit Duitsland naar Amerika nog steeds voort, in het Klimahaus® Bremerhaven 8° Ost leidt de reis door de klimaatzones van de aarde. In het Duitse Scheepvaartmuseum bevindt zich de oudste kogge van de wereld en in de 'Zoo am Meer' dartelen ijsberen, pinguïns & co. rond.

Oceaanreuzen zetten koers op de zeestad, museumschepen liggen in de haven voor anker en tijdens een rit met de havenbus krijg je een uitstekende kijk op de omslagplaatsen voor auto's en de gigantische containerterminals in de overzeese havens.


Het Historisch Museum Bremerhaven geeft een goede indruk van de werk- en leefomstandigheden aan de kust in vroeger tijden, op de winkel- en amusementsboulevard 'Schaufenster Fischereihafen' kom je alles aan de weet over het onderwerp 'vis en visvangst': in het Atlanticum met zeewateraquarium, op de trawler 'Gera', in de zeevis-kookstudio of in de restaurants.


© BIS Bremerhaven Touristik
www.bremen.de | www.bremerhaven.de

 

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>