2017 magdeburg

De meerdaagse reizen in 2017 gaan naar Magdeburg in de deelstaat Saksen-Anhalt in het oosten van Duitsland.

Deze meerdaagse reizen zijn gepland van:

  • Maandag 09 t/m vrijdag 13 oktober 2017 (groep 1)
  • Maandag 23 t/m vrijdag 27 oktober 2017 (groep 2)

Hotel Elbrivera (www.hotel-elbrivera.de)

Op basis van meer dan 35 aanbiedingen en een 5-tal hotelbezichtigingen heeft het bestuur gekozen voor Hotel Elbrivera in Magdeburg (zuidoostelijk van de stad) als thuis- en uitvalsbasis.

Hotelelbrivera Hotelelbrivera kamer

Dit 3-sterrensuperiorhotel biedt rustige kamers, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Het ligt op een steenworp afstand van rivier de Elbe in de stadsdeel Prester, op ongeveer 3 km van Magdeburg. De ruime kamers van Hotel ELBRIVERA Alt Prester zijn voorzien van een satelliet-tv en hebben een moderne badkamer.
Het restaurant van het ELBRIVERA serveert traditioneel Duitse gerechten en seizoensgebonden maaltijden. Tijdens de warmere maanden worden in de biertuin gebak uit eigen oven en bier van de tap geserveerd.

Hotelelbrivera restaurant

Wandel- en fietspaden beginnen voor de deur. Fietsers kunnen gebruikmaken van de garage, de droogruimte, het gereedschap en de plattegronden van het hotel.
Het hotel heeft nu een kleine spa. Deze spa biedt een sauna, massages, een fitnessruimte en diverse cursussen.
Deze accommodatie scoort ook het beste op prijs/kwaliteitverhouding in Magdeburg! Gasten krijgen meer voor hun geld ten opzichte van andere accommodaties in deze stad.

Magdeburg (www.magdeburg.de)

Magdeburg is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Magdenburg ligt aan de Elbe en telt ruim 230.000 inwoners. De kreisvrije stad beslaat een oppervlakte van ongeveer 200 km².
Magdeburg was in de middeleeuwen een van de belangrijkste steden van het Heilige Roomse Rijk. Keizer Otto I had er zijn keizerlijke palts en stichtte er een bisdom, dat nog tijdens zijn leven werd verheven tot aartsbisdom Magdeburg en dat een belangrijk steunpunt was tegen de heidense Slaven. Na zijn dood in 973 werd Otto I er bijgezet in de dom. Deze kerk werd in 1207 bij een stadsbrand, die ook de palts verwoestte, in de as gelegd en vervangen door de huidige, eerste gotische kerk in Duitsland.

magdeburg magdeburg 2

In 1035 kreeg Magdeburg stadsrechten. Tientallen steden ten oosten van de Elbe zouden later stadsrechten krijgen die geënt waren op die van Magdeburg: het Magdeburgse stadsrecht was, met dat van Lübeck, het invloedrijkste in Duitsland. In de dertiende eeuw trad de stad toe tot het Hanzeverbond. Magdeburg werd in 1631 tijdens de Dertigjarige Oorlog na een beleg veroverd door de keizerlijke veldheer Johan t'Serclaes van Tilly, waarbij de stad in vlammen opging en het grootste deel van de 30.000 inwoners het leven verloor.

Van 1646 tot 1681 was Otto von Guericke burgemeester van Magdeburg. Hij was ook een vermaard fysicus, die in 1657 de beroemde proef van de Magdeburgse halve bollen uitvoerde, waarmee het bestaan van vacuüm en luchtdruk werd aangetoond. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad nogmaals vrijwel geheel verwoest. Na de laatste wereldoorlog behoorde de stad van 1949-1990 tot de DDR en werd er maar weinig hersteld van het oorspronkelijke stadsbeeld. De dom werd wel gerestaureerd. Inmiddels timmert Magdeburg behoorlijk aan de weg. Er staan gebouwen van beroemde architecten, zoals het Hundertwasser-project 'Grüne Zitadelle'.

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>