2018 Gent (B)

Dagtrip donderdag 15 maart 2018

ZWEEDSE TROTS - GEMAAKT IN BELGIË

De Zweedse Volvo Groep is een van de toonaangevende producenten van trucks, bussen, grondverzetmachines, motoren en aandrijvingen voor plezier- en bedrijfsvaartuigen evenals industriële toepassingen. In 1927 liepen de eerste Volvo’s van de band. In 1964 startte de Volvo Groep met de productie van trucks in Alsemberg, nabij Brussel. Volvo is dus al meer dan 50 jaar actief in België!

Begin de jaren ’70 werd uiteindelijk voor Gent gekozen als definitieve vestigingsplaats voor de Volvo activiteiten en niet voor Rotterdam of Hamburg die ook op het lijstje van mogelijke vestigingsplaatsen stonden. De centrale locatie, de constructieve samenwerking met lokale en nationale overheden en de know-how en competentie van de Belgische medewerkers speelden een belangrijke rol bij deze beslissing.

fabriek VolvoGent

In 1975 werd een volledig nieuwe fabriek ingewijd in Oostakker nabij Gent voor de productie van de middelzware series. Hoewel de fabriek bedoeld was om enkel middelzware trucks te bouwen, werd nog geen jaar later beslist om er ook zware trucks te bouwen. Vandaag de dag assembleert Volvo Europa Truck gemiddeld meer dan 35.000 trucks/jaar. De fabriek is Volvo Trucks' grootste truckassemblagefabriek in Europa en is gespecialiseerd in de zware trucks.

VolvotruckNaast de assemblage van vrachtwagens breidde de fabriek uit met nieuwe activiteiten, namelijk het trimmen of aankleden van alle cabines voor de eigen productie van zware vrachtwagens. Hiervoor werd in 2007 een compleet nieuwe fabriek neergezet die opgebouwd is en werkt volgens de principes van Lean Manufacturing.

Ook het fitten van banden en velgen tot wielen wordt sinds enkele jaren in de Gentse vestiging uitgevoerd. Het Volvo Fitting Center bevoorraadt niet enkel de Gentse fabriek met banden maar is ook leverancier voor de truck fabrieken in Göteborg (Zweden) en Kaluga (Rusland) en voor de bus fabrieken in Borås (Zweden) en Wroclaw (Polen). De Volvo groep stelt in België meer dan 3.500 personen te werk.

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>