2018 Langenboom / Ravenstein

Dagtrip dinsdag 10 april 2018

1. Museum voor Nostalgie en Techniek in Langeboom
Het Museum voor Nostalgie en Techniek in het Brabantse Langenboom is een uniek museum voor jongeren, senioren, dames en heren. Een bijzondere collectie oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van meer dan 70 ambachten en beroepen met duizenden voorwerpen en machines uit het verleden zijn door Wim van Schayik in ruim 70 jaar verzameld, gerestaureerd en tentoongesteld.

foto1 polmarco foto2 polmarco

Tevens is er een uitgebreide politieverzameling in het museum ondergebracht.

foto3 polmarco foto4 polmarco

Van handgereedschappen tot de eerste elektrisch aangedreven machines voor huis, tuin, keuken, werkplaats, kantoor, praktijk, kerk en op het land; u kijkt uw ogen uit!
Voor senioren heeft het museum een hoog nostalgisch “Oh-Ja” gehalte terwijl -ook voor de jongere generaties- veel voorwerpen een gevoel oproepen van bewondering en verbazing over het menselijk vernuft, geduld en vakmanschap.
Het museum is rolstoeltoegankelijk. Zie: www.tractortron.nl

2. Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein

molenDe bieren van Wilskracht Stadsbrouwerij worden ambachtelijk gebrouwen in de hoogste molen van Brabant. De brouwerij bevindt zich in het bijgebouw van de Molen “De Nijverheid”. Dat bijgebouw heet Bastion, weet u meteen waarom de tripel zo heet. De molen is gebouwd op een overblijfsel van de oude vestingwerken van Ravenstein.

Wil van Haren en Wil Princen hebben Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein opgericht vanuit hun passie voor het brouwen van bier. Ze willen een ambachtelijk kwaliteitsproduct maken en daarmee mensen laten genieten van een lekker biertje in een mooie omgeving.

De brouwerij bevindt zich in een aparte ruimte achter glas, maar goed zichtbaar vanuit het proeflokaal. Het brouwhuis bestaat uit een Maisch ketel, een waterketel en een brouwketel. Het brouwen gaat in een aantal zorgvuldige stappen. Wilskracht brouwt ambachtelijk bier. Bezoekers kunnen live zien wat er gebeurt. De brouwers vertellen graag over het proces dat in de brouwerij plaatsvindt.

Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein brouwt een aantal verschillende speciaal bieren, elk met een eigen karakter en een kenmerkende smaakbeleving.

In de installatie kan men 500 liter speciaal bier brouwen en laten vergisten in roestvrij stalen gisttanks. Die gisttanks staan in het brouwerijgedeelte keurig in het gelid. Afhankelijk van de biersoort, blijft het bier in de tanks wachten tot het afvullen. Wilskracht brouwt bovengistend bier dat nagist op de fles.

http://www.stadsbrouwerijravenstein.nl

biervat

bierglas

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn