2018 Regensburg

De meerdaagse reizen in 2018 gaan naar Regensburg in de deelstaat Bayern in het zuidoosten van Duitsland.

Deze meerdaagse reizen was gepland van:

  • Maandag 08 t/m vrijdag 12 oktober 2018 (groep I)
  • Maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober 2018 (groep II)

We verbleven in het prachtige Dormero Hotel in Kelheim, onze thuis- en uitvalsbasis zuidwestelijk gelegen van Regensburg.

DORMERO Hotel Kelheim

dormerohotel

Het superior viersterrenhotel DORMERO Kelheim ligt in het historische deel van Kelheim. De 84 kamers beschikken naast leuke extraatjes als een gratis minibar en een kussenkeuzemenu over gratis wifi en een flatscreentelevisie met filmpremières. Een 24-uurs roomservice, een haardroger en een kluis zijn enkele van de overige kamervoorzieningen.

kamerhotel barhotel badkamerhotel

De lichte en ruime kamers van het DORMERO Hotel Kelheim hebben een bureau en vast internet. 

De trendy en moderne loungeruimte van het hotel, biedt een panoramisch uitzicht over Kelheim. In 5 minuten loopt u naar de rivier de Donau.

Dit rookvrije hotel beschikt naast een restaurant over een 24-uurs fitnesscentrum en een bar/lounge. Wifi in gemeenschappelijke ruimtes is gratis. Een spabad, een sauna en parkeerplaatsen zijn enkele van de overige voorzieningen.

Zie: http://www.dormero.de/hotel-kelheim


Regensburg: een kunstwerk van steen en charme

Wie denkt dat een middeleeuwse stad met een geschiedenis van 2.000 jaar misschien wel een beetje ingeslapen is, heeft het helemaal mis: Regensburg is wel oud, maar allesbehalve stoffig. Het werelderfgoed komt hier niet alleen tot leven in historische gebouwen en op oude pleinen, maar ook en vooral tussen die gebouwen en pleinen in. En als stad met de grootste kroegendichtheid van Duitsland is Regensburg ook in andere opzichten de moeite waard.

De inwoners van Regensburg hebben de liefde voor hun oude binnenstad pas laat ontdekt. Nog in de jaren zestig van de vorige eeuw waren er plannen de historische gebouwen te slopen en op de plaats waar deze stonden, een nieuwe stad te bouwen. Nu is iedereen blij dat het nooit zover is gekomen. Sinds de jaren zeventig wordt de binnenstad weer gekoesterd en wordt het historisch erfgoed met zorg gerestaureerd en beschermd. Er is nauwelijks een andere stad in Midden-Europa waar een geschiedenis van meer dan 2.000 jaar overal in het stadsbeeld zo prachtig wordt weerspiegeld als hier.

regensburg

Regensburg bezit 1.500 onder monumentenzorg vallende gebouwen. Hiervan zijn er 984 door de UNESCO als werelderfgoed erkend als 'historische binnenstad met Stadtamhof'. De stenen brug over de Donau, de dom en de Krauterermarkt met de stiftskerk St. Johann, het Domschatzmuseum, het op een burcht lijkende patriciërshuis 'Heuport' en de historische Adler-apotheek behoren tot de belangrijkste historische gebouwen in Regensburg, maar vormen slechts een klein gedeelte van de schitterende bezienswaardigheden. Bij het Amberger Stadel wat verder Donau-opwaarts bevindt zich de Fischmarkt met de Rolandbrunnen en nog wat verder het Gedächtnishaus, een museum dat is gewijd aan de astronoom Johannes Kepler. De kerk St. Ulrich met het Diocesaanmuseum, de voormalige domproosdij, de Dachauplatz, Neupfarrplatz, Alter Kornmarkt, Kohlenmarkt en Zieroldsplatz, Rathausplatz en Haidplatz, de Porta Praetoria en de familietorens – waaronder de Goldener Turm, die met 28 meter de hoogste middeleeuwse woontoren ten noorden van de Alpen is – zijn een aantal andere pleinen, gebouwen en complexen van gebouwen die zo bijzonder zijn, dat het bijna niet met woorden te beschrijven is!

Naast een fantastische historische binnenstad heeft Regensburg ook een buitengewoon gevarieerd cultureel leven. Hier gaan traditionele en moderne elementen hand in hand met invloeden uit alle delen van de wereld. Tussen de vele theater- en dansvoorstellingen, concerten, feesten, exposities en alles wat er verder op het programma staat, vindt iedereen beslist wel iets wat helemaal naar zijn smaak is. Van chic tot authentiek, van klassiek tot volksmuziek, in modern ingerichte hippe gelegenheden, in een historische ambiance of buiten op de pleinen: de mogelijkheden zijn grenzeloos. En in de straten en steegjes in de binnenstad zijn er tal van restaurants, bars, cafés en discotheken waar je de dag op een gepaste manier kunt afsluiten. Er zijn niet veel steden waar u enerzijds zoveel historische gebouwen vindt en anderzijds zo modern kunt shoppen, als in Regensburg. In talloze kleine en grote winkels kunt u terecht voor de meest uiteenlopende producten. Of u nu op zoek bent naar internationale specialiteiten of naar regionaal kunsthandwerk, de voetgangerszone in de binnenstad is de perfecte omgeving om uitgebreid te winkelen.

Zie https://www.regensburg.de

 

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>