2022 Wetzlar & Gießen

De meerdaagse reizen in 2022 gaan naar Wetzlar en Gießen in de Duitse deelstaat Hessen. Op de heen- en terugreis worden ook bezoeken gebracht aan Wuppertal en Dillenburg

Deze meerdaagse reizen zijn gepland van:

Maandag 03 t/m vrijdag 07 oktober 2022 (groep I)
• Maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober 2022 (groep II)

We verblijven in het Best Western Hotel ***S, onze thuis- en uitvalsbasis gelegen aan de rand van de binnenstad van Wetzlar. BEST WESTERN HOTEL WETZLAR Polmarco heeft meerdere vooraf geselecteerde hotels met een kritisch bezoek vereerd en uiteindelijk is de keuze gevallen op het Best Western Hotel Wetzlar ***S, Karl-Kellner-Ring 42, 35576 Wetzlar.

Dit 3S-sterrenhotel ligt aan de Lahn op een centrale locatie in Wetzlar, op 1 km van het treinstation van Wetzlar. Het hotel biedt 68 moderne kamers met gratis Wifi en een terras met uitzicht op de rivier de Lahn.

foto1

De kleurrijke kamers en suites van het Best Western Hotel Wetzlar hebben een satelliet-tv en een bureau. De eigen badkamer is voorzien van een douche. We hebben voldoende kamers gereserveerd. Beschikbaar zijn één- en tweepersoonskamers, een 3-persoonskamer (appartement), een kamer voor gehandicapten en kamers met zicht op de Lahn.

foto2 
foto3

Elke ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet beschikbaar en ’s-avonds een buffetdiner. In de bar van het hotel worden drankjes geserveerd.
Dit hotel is volledig rookvrij. De kathedraal van Wetzlar en de oude binnenstad bevinden zich op 10 minuten lopen van het hotel.

Zie: www.hotel-wetzlar.de

foto4

WETZLAR

Wetzlar is de hoofdstad van het district Lahn-Dill-Kreis in de Duitse deelstaat Hessen. Wetzlar ligt aan de rivier de Lahn. De gemeente telt 53.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 75,67 km².

kaart

Wetzlar is een plaats waar nog veel herinnert aan de tijd dat Johann Wolfgang von Goethe hier verbleef. Een voorbeeld is het Lottehaus, een van de vele musea in de stad. In wat toch wel zijn meest bekende roman genoemd kan worden, "Die Leiden des jungen Werthers", is de stad Wetzlar met zijn bewoners op hoog literair niveau vereeuwigd. Wetzlar is bovendien de bakermat van de kleinbeeld fotografie. Hier immers kreeg Oskar Barnack het geniale idee voor het kleinbeeldformaat, een techniek die hij toepaste in zijn legendarische Leica, de camera die in 1925 in serieproductie ging. Het "Viseum Wetzlar" knoopt daarbij aan, door bezoekers een fascinerende kijk op de wereld van de techniek te presenteren. Er is van alles te bewonderen op het gebied van optica en fijne instrumenten.

foto5
foto6

Bovendien kan de bezoeker het opticaparkoers volgen, een rondgang met 24 stations met elk een ander thema gewijd aan de optica. Terwijl men de rondgang maakt, kan men op een onderhoudende manier worden bijgepraat door de audio-guide, die langs het gehele parkoers begeleidt.

GIEßEN

Gießen is de grootste stad en middelpunt van Opper-Hessen, een belangrijke universiteitsstad, verkeersknooppunt alsook bestuurlijk centrum voor het Regierungsbezirk Gießen en de Landkreis Gießen. Gießen is de op zeven na grootste stad van Hessen en telt 88.546 inwoners. Gießen is de stad met de grootste "studentendichtheid" van Duitsland en heeft de weetgierige bezoeker dan ook het nodige te bieden. De idyllische botanische tuin, de speelse ontdekking van wiskunde in het Mathematikum, of het Liebig-museum, het bewaard gebleven laboratorium van de wereldberoemde scheikundige Justus Liebig, zijn zomaar een paar voorbeelden.

foto7

Door zijn ligging midden in het idyllische dal van de Lahn is Giessen bovendien heel geschikt als vertrekpunt voor tochten door de vrije natuur. Met als aanhef de strijdkreet "Vrede aan de hutten, oorlog aan de paleizen!" werd in 1834 in Giessen een opruiend pamflet verspreid van Georg Büchner, één van Duitslands belangrijkste schrijvers. Het jaar daarvoor was hij naar de universiteit van Giessen gekomen en had hij zich aangesloten bij de radicale studentenbeweging die hier toen actief was. De rebelse, vrijheidslievende ideeën uit die tijd leven tot op de dag van vandaag voort in deze traditionele universiteitsstad, wat zich mede uit in de flair die daar is aan te treffen.

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>