2021 Veenhuizen

Gevangenismuseum Veenhuizen

Deze dagtrip staat gepland op vrijdag 12 maart 2021

Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop misdadigers gestraft worden, die is door de eeuwen heen flink veranderd. In het Gevangenismuseum ontdek je alles over straffen van vroeger én nu. Hoe zag een gevangenis er vroeger uit? Hoe ging men om met de gevangenen? Bekijk de maquettes, prenten en historische objecten, zoals een pijnbank en zelfs een radbraakkruis, die laten zien hoe bruut er vroeger gestraft werd.
In het Gevangenismuseum vind je nog echte slaapkooien, een koepelgevangenis en een modern cellenblok. Je mag overal in! Wil je weten hoe het er tegenwoordig in de gevangenis aan toe gaat? Maak kennis met vijf personen die een misdaad hebben begaan en volg hen tijdens hun arrestatie, veroordeling en gevangenschap.

In de museumwinkel vind je originele en verrassende cadeautjes en souvenirs zoals een boevenpaspoort en boevenshirts uit onze originele Bajeslijn. Of een mok, kalender of kruikje met een tekening van Jan Spaan, één van de paupers in de dwanggestichten van Veenhuizen.

Wil je een aandenken aan Drenthe mee naar huis nemen? We verkopen verschillende Drentse streekproducten en nostalgische artikelen. Meer weten over gevangenisdorp Veenhuizen of de Maatschappij van Weldadigheid? In de gevangeniswinkel vind je een ruime collectie boeken.


Zie https://www.gevangenismuseum.nl

 

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>