Laatste actuele nieuws

Henk Slots in memoriam.

In de nacht van 11 januari jl. is Henk Slots (76) thuis overleden. Omdat hij ‘s morgens niet op het meldpunt van de dierenambulance in Heelsum verscheen voor het verrichten van zijn vaste maandagochtend dienst op de dierenambulance, zijn collega-vrijwilligers bij hem thuis poolshoogte gaan nemen. Toen men hem daar in huis aantrof was hij helaas al overleden, naar alle waarschijnlijkheid ten gevolge van een hartstilstand.


20160118 141915 resizedOp maandag 18 januari jl vond de crematieplechtigheid in Dieren (gemeente Rheden) plaats. In 1986 had Henk samen met Bob van Engeland, van de gemeentepolitie in Renkum, een meerdaagse reis voor collega’s opgezet naar Berlijn onder de naam PolMarCO, staande voor politie-marechausee-combinatie. Dit initiatief, nu zo’n dertig jaar geleden, beviel zo goed dat besloten werd jaarlijks in oktober een meerdaagse reis te organiseren.

Bijna altijd naar Duitsland. Als deelnemer was het genieten van de door Henk en Bob in elkaar gezette leuke, interessante en gezellige reizen van PolMarCo. Na ruim 10 jaar besloot Bob te stoppen en ging Henk met Izak Mauritz en aanvankelijk ook met Kees Rosenboom verder. Vele meerdaagse reizen werden daarna samen georganiseerd en sinds 2000 ook dagreizen en meerdaagse reizen voor meestal twee en soms zelfs drie groepen. Henk was gedurende 30 jaar de rode draad voor PolMarco.

Ongeveer 40 meerdaagse reizen en 20 dagtrips organiseerde hij mee. Hij was er altijd zelf bij, gaf er mede leiding aan en verzorgde bij de vertrekpunten het appel. Hij wilde dan bij het afroepen van de namen een duidelijk ja horen, maar het liefst de term “present”. Elke reis was een project, dat met militaire precisie moest worden uitgevoerd. Met de nodige planning, daadkracht, kwaliteit en nauwkeurig. Bij deze aanpak hoorde ook het uitvoeren van een verkenningsoperatie van stad, reisdoel en en hotels. De hotelkeuring was altijd een bijzonder onderdeel. Samen trok de organisatie er op uit om diverse hotels te inspecteren.Kort en bondig was Henks oordeel en het liefst volstond hij met het uitdelen van een rapportcijfer. Nog twee dagen voor zijn overlijden was er overleg over de aanstaande dagtrip in maart.


Na meer dan 30 jaar PolMarCo zullen we hem herinneren als:

  • Militair in zijn hele doen en laten. In het condolenaceregister op de website van PolMarCo schreef een deelnemer:

    “Henk, je was een man kort van stof, Recht door zee, Kortom een echte marechaussee”

  • Trouw, niet alleen aan PolMarCo maar ook aan de Dierenambulance en de Airborne Herdenkingen
  • Ruwe bolster blanke pit
  • Betrouwbaar
  • Liefde voor dieren
  • Oprechte Nederlander met een zwak voor Duitsland.

De leegte die Henk Slots achterlaat, zowel in zijn gezin en familie als ook bij PolMarCo is groot. Wij van PolMarCo zullen hem nooit vergeten, hem blijvend waarderen voor zijn inzet voor ons, en mooie herinneringen aan onze talrijke reizen bewaren. De plannen van Polmarco voor dit jaar staan in de steigers. Een dagtrip binnenkort en 2 meerdaagse reizen in oktober is door hem nog medevoorbereid. Op de eerstvolgende reis zullen we ter nagedachtenis aan jou een dronk uitbrengen.


Henk, bedankt.
Je vrienden van PolMarCoKlik hier
om het condoleance register te tekenen.

Klik hier om de rouwkaart te bekijken
 
Rouw advertentie in Hoog en Laag
 
 

Dit artikel delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

U gaat akkoord het gebruik van (anonieme) cookies op deze website om u nog beter van dienst te kunnen zijn | KLIK HIER >>